Nyári sminktippek


Nyáron a bőrnek speciális ápolásra van szüksége, hiszen a meleg, a pára és az izzadás miatt a pórusok hamarabb eltömítődhetnek. A nyári sminkelés az izzadás miatt gondot okoz sok nő számára. A nagy melegben jelszavunk a tartósság és a praktikum! Használj olyan sminktermékeket, amelyek hagyják levegőzni a bőrödet, tartósak és nem kenődnek könnyen.

Nem baj, ha nyáron szolidabb nappali sminkre váltasz.

 


Ne felejtsd el a sminkedet könnyű nappali krémmel alapozni és figyelj a fényvédelemre is! Ha sem az arckrémed, sem az alapozód nem tartalmaz UV-szűrőt, akkor sminkalapnak használj naptejet. Ne maradjon ki az ajkad sem, kenegesd fényvédővel ellátott ajakbalzsammal. Az alapozód legyen könnyű és légáteresztő, hogy a bőröd lélegezhessen. Az alapot leheletvékonyan vidd fel, vagy használj színezett hidratáló krémet, amely kellemes arcszínt kölcsönöz. A púderrel bánj óvatosan, mert az izzadás által könnyen eltömíti a pórusokat! A nappali sminkhez bőven elég, ha egy könnyed szemhéjpúderrel és vízálló szempillaspirállal hangsúlyozod a szemeidet. Az ajkaidra kerüljön szájfény, vonásaidat pedig pirosítóval vagy bronzosítóval hangsúlyozhatod.

Ha napközben izzadsz és csillogni kezd az arcod, ne kezdd el törölgetni!

Legyen nálad mindig papír zsebkendő, és gyengéd, ütögető mozdulatokkal itasd fel az izzadtságot és a felesleges zsírt. Jó szolgálatot tesz a nagy melegben egy alkoholmentes arcpermet is, amelyet napközben sminkre is fújhatsz frissítés gyanánt.

Az esti sminkben lehetsz picit merészebb, de az alapozást itt se vidd túlzásba. Használj vízálló szemkontúr ceruzát, vagy szemhéjtust, így biztosan nem kenődik majd el a sminked. Este felkenhetsz csillogó szemhéjpúdert is, a színeknek csak a fantáziád szab határt!

Nagyon fontos, hogy mindig mosd le a sminket lefekvés előtt!

Soha ne aludj sminkben, soha ne halaszd el az esti arctisztítást!
Ha szabadnapod van, vagy strandra mész, akkor akár el is hagyhatod a sminket, hadd pihenjen picit a bőröd.