Mezoterápia

 

 

Mezoterápiás kezelésekA MEZOTERÁPIÁS kezelések kiválóan alkalmasak a lefogyhatatlan, kis kiterjedésű zsirpárnák csökkentésére eltüntetésére. Különösen érintett területek a has, csípő, a comb külső oldala és a térd belső oldala, illetve a lapockánál lévő „szárnyacskák”. E kezeléseknek két fajtáját különböztetjük meg, a tűs és a tű nélküli változatot.

A mezoterápiás zsírbontás során tűvel (MEZOPISZTOLY) vagy tű nélkül (ELEKTROPORÁCIÓ) beadott 100% analitikus tisztaságú hatóanyagkoktélok a zsírsejtek anyagcseréjét befolyásolják, így csökken azok térfogata. Ez a térfogatcsökkenés biztosítja a helyi fogyást.

A kezelés utáni napokon ez a terület kissé érzékenyebbé válhat. Néhány nap után viszont érdemes a cellulitterápiában használatos fegyvereket bevetni (nyirok masszázs, vákummasszázs, helyi masszázs) a felszabaduló salakanyagok ürítése céljából.

E kezelés előnye, hogy nem hepehupás, megereszkedett bőrfelszínt kapunk, mint a zsírleszívás után, hanem lassan - egyenletesen történik meg a térfogatváltozás. A kezelés során a zsírbontó és szállító hatóanyagokat kiegészítjük bőrfeszesítő hatóanyaggal is, a tökéletesebb eredményért.

A mezoterápia fő alkalmazási területei:
• az arc dehidretáltsága
• ráncosodás
• pigmentrendellenességek
• szeborrea
• akne
• megereszkedett bőr
• cellulit
• stria
• helyi lefogyhatatlan zsírpárnák

Mire van szükség a sikeres és eredményes mezoterápiás kezeléshez?
• megfelelően kiképzett, gyakorlott kezelő személy
• korszerű, jól működő készülék a hatóanyagbevitelhez (hagyományos tűs vagy a tű nélküli mezoterápiás készülék, pl. elektroporáció)
• a mezoterápiával kezelhető problémához a bevizsgált, engedélyezett hatóanyagok széles választéka
• alapos tudásanyag a hatóanyagok alkalmazásához és keveréséhez

Nálunk mindent – a legmodernebb készülékeket, a legjobb mezoterápiás anyagokat, valamint a komplex szaktudást azok alkalmazásához - egy helyen talál meg!
A széles választékban kínált hatóanyagokból a kezelési célnak és –területnek megfelelően többféle „koktélt” állítunk össze. Ezekkel teljesen egyénre szabott kezelési tervet valósítunk meg.

Kezelési javaslatunk
Gyakoriság: hetente 1x + 1 alkalom kiegészítő cellulitterápia
Kúra: 4 -8 alkalom a kezelendő területtől függően

Mezoterápia injekcióval (Csak szakképzett orvos végezheti)
A mezoterápia során alig érzékelhető mikroinjekciók segítségével juttatjuk be a kozmetikai hatóanyagokat a lehető legnagyobb koncentrációban egyenesen a kezelt területre. Nagyon gyors és intenzív hatású fiatalító terápia, ahol a „hatóanyag-koktél” teljesen egyénre szabott.

Mezoterápia injekció nélkül
Rádiófrekvenciás, tű nélküli változatát ELEKTROPORÁCIÓNAK nevezzük. Mindkét esetben új hatóanyag-csatornákat nyithatunk meg a bőrsejtek hártyáján, így sikerrel alkalmazható a bőr fiatalításában, regenerálásában.
Az ELEKTROPORÁCIÓS változatot azoknak ajánljuk, akik idegenkednekk a tűszúrástól.
Hatóanyagaink analitikai tisztaságú készítmények. Optimális koncentrációban tartalmazzák az öregedést gátló, regenerációt elősegítő, zsírbontó, vagy akár cellulit csökkentő hatóanyagokat.
Az elektroporáció hatásmechanizmusából adódóan a bőrbe juttatott anyagok sejtszinten hatnak, ezért mezoterápiás kezelésnél különösen fontos, hogy semmilyen olyan anyagot nem szabad a bőrbe juttatni, mely nem oda való. Rendkívüli jelentősége van ezért a kezelés megkezdése előtti alapos letisztításnak, valamint a fertőtlenítésnek.

Hatóanyagok:
1. Phosphatidylcholine (PPC) – Zsírégető oldat
A PPC a lecitin folyékony formája, ami egy a testünkben is jelenlevő enzim. Ez a fő összetevője minden sejtmembránnak és a zsírproteineknek, amelyek a vérben keringenek. Nagy szerepet játszik az intra- és extrasejtes anyagcserés szállításban azáltal, hogy szabályozza, mi megy be és mi jön ki a sejtfalon keresztül.
A PPC elősegíti a zsír emulgálását a lehető legkisebb részecskékre, lehetővé téve így a zsír feloldódását és szállítását. A phosphatidylcholine enzimes reakciót okoz, amely a zsír feloldásához vezet, mivel a nano-méretű monoglicerinek emulzióját okozza, amely a májba szállítódik.
Nagyon hatékony terápia arra, hogy a kisebb zsíros területeket lecsökkentsük.

Javasolt alkalmazási területek
• Helyi zsírlerakódás és testkontúrozás
• Hasi ráncok, felkar, comb, fenék, térd, hát, derék
• Lipóma
• Zsírleszívás utáni korrekció

2. L-CARNITINE – Zsírszállító oldat
Az L-Carnitine természetes formában is jelen van a szervezetben, és fontos alkotóelem a zsírok anyagcseréjében. Hozzátapad a hosszúláncú acyl csoporthoz, és a zsírsavakat elszállítja a mitochondrial matrixhoz (transmembrán szállítás), hogy felbomolhassanak beta-oxidációs folyamatban acetáttá, így jutva hozzá hasznosítható energiához a citromsavon keresztül.
Az L-Carnitine el tudja távolítani a felesleges acyl csoportokat és antioxidálást is végez.
Az L-Carnitin önmagában nem zsírlebontó, sokkal inkább zsírszállító. A sejtekben segít szállítani a zsírt a mitokondriumba. A „ non-esterified” zsírsavakat a mitokondriumba szállítja, ahol a zsírsavakat elégetik és meggátolják az újratermelődésüket.
A glükóz beépül a zsírsejtekbe, ahol zsírként raktározódik Az L-Carnitin csökkenti a zsírlerakódás sebességét. Ebből kifolyólag ez zsírsav-szállítás és nem zsírégetés.
Az L-Carnitin központi szerepet játszik az energiatermelésben és a zsírok lebontásában, ezért fogyókúrás étrendek kiegészítéseként, fokozott fizikai aktiválás mellett is használható.
A növényi táplálékok többnyire csak igen kis mennyiségben tartalmaznak L-Carnitin-t, továbbá a szervezetben a termelődése az életkor előrehaladtával csökken.

Javasolt alkalmazási területek
• Minden testkezelő receptnek, ahol zsírbontásra van szükség, alkotója lehet.
• Egy zsírégetővel kell kombinálni, hogy elősegítse hatását.

3. CAFFEINE – Csökkentő oldat
A caffeine (koffein) egy xanthine alkaloid ((1-3-7-trimethylxantine) a teofilin vagy a teobromin családban, amely stimulánsként hat az emberekre. Megtalálható a kólákban, kávéban, teában, kakaóbabban és egyéb növényekben.
Serkenti a véráramlást és stimulálja a zsírsejteket arra, hogy a zsírt kiengedje a véráramba, ahonan a szervezet anyagcseréje elégetheti.
A caffeine kiüríti a zsírsejteket, feszesíti és tonizálja a bőrt és még jobban segít a cellulitisz jeleit csökkenteni. Sőt, a caffeine vízhajtóként is funkcionál. A vízhajtás segít eltávolítani a zsírsejtekből a vizet, ezáltal csökkenti azok méretét.

Javasolt alkalmazási területek
• Cellulitis
• Helyi zsírégetés

4. DMAE - Erősítő, feszesítő oldat
Ez egy természetes anyag, ami megtalálható a szervezetünkben is.
A DMAE hatásmechanizmusa a folyamatok szinergikus kombinációját eredményezi különböző szinteken: a bőr nem izom izomsejtjeinek feszülése, a keratinocyte-ok kohéziója és elmozdítása, a stratum corneum hidratálása és rugalmassága, jobb táplálás és bőrvédelem, antioxidáció, bőr egyenletessé tétele. Gyorsan hat és hatása sokáig tart.

Javasolt alkalmazási területek
• A bőr struktúrájának emelése
• Megereszkedett bőr (test és arc)
• Nyaki ráncok
• Kar belső része, comb belső része, has, nyak, dekoltázs, fenék, toka, mell, felső szemhéj
• Bőrfiatalítás
• Kötőszövet regeneráló
• Szabadgyökök ellen

 

Síelés után szinte kisebesedésig kiszáradt a bőröm. A 6 alkalmas elektroporációs kúra második kezelése után már teljesen megszűnt a feszítő, fájdalmas érzés. A következő alkalmak teljesen rendbe hozták a sérüléseket a bőröm felszínén - és ami lényeges, nyom nélkül.

Dávid, 28 éves

Ízelítő kezeléseinkből

Forrás: www.dermapen.com

A Mezopen magában foglalja a derma-roller összes jótékony hatását, azonban segítségével a kezelést sokkal pontosabban, célzottabban, vagyis tökéletesebben végezhetjük. A több hónap alatt elvégzett kezeléseink eredményei alapján kifejezetten ajánljuk a mezoterápia megmodernebb változatát!

 

Ízelítő kezeléseinkből

 

 

A tűs mezoterápia vagy a dermaroller kezeléshez képest az újonnan kifejlesztett technológia előnye, hogy tökéletes pontossággal képes a bőrfelület változatosságát lekövetni.