Testkultúra - Hízás, Fogyás, Cellulit

 

Testkultúránk feljődése egyre inkább felhívja a figyelmünket arra, hogy kritikusabban szemléljük külsőnket. Időben észrevegyük bőrünk megereszkedését, pettyhüdtségét, a hepehupákat, a cellulitot, még akkor is, ha nincs súlyfeleslegünk. Sajnos ma még nincs egyetlen terápia, mellyel mindezeket a hibákat orvosolni tudjuk, viszont többféle kezelése kombinált alkalmazásával tartós és látványos eredmény érhető el az elhízás és a cellulit elleni harcban.


Vajon miért akarunk lefogyni?

A választ fontolgatva arra gondoljon, hogy meg kell találnia önmaga számára azt az optimális testsúlyt, amelynek elérésével és megtartásával jól érzi magát a bőrében és amellyel rátalál testi és lelki egyensúlyára.

Az elhízás felismerhető testsúlyméréssel, de orvosi értelemben akkor beszélünk elhízásról, ha a súlygyarapodást a zsírszövet felszaporodása okozza.

A sikert ígérő igazi megoldás az életmódváltásban keresendő. A normális testsúlytól 10-20%-os eltérés már figyelmeztet arra, hogy komolyan kell venni a javaslatokat az egészséges táplálkozásra, mozgáskultúránk fejlesztésére és a modern testkezelési eljárások igénybevételére.

Mi okozza az elhízást?

  • - A felvett és leadott energia közötti egyensúly felbomlása.
  • - A szervezet a számára szükséges energián túl a felesleget raktározza, zsírrá alakítja és a zsírszövetekben tartalékolja.
  • - Ha többet eszünk, mint amennyi szükséges, elkezdődik a zsír lerakódása, az elhízás.

Hatékony kezelési eljárások elhízás ellen:

 

Mi a cellulit?

A cellulit nem más, mint meghízott zsírsejtek összessége elsősorban a has, comb, fenék, felkar területén. Ezekben a felfúvódott zsírsejtekben felhalmozódnak az anyagcsere melléktermékei, melyek salakanyagként raktározódnak el testünkben. Ezek a salakanyagok természetüknél fogva folyadékot kötnek meg.

Kialakulásának előfeltételei:

  • - A mozgáshiány, hiszen enélkül a nyirokfolyadék képtelen elszállítani ezeket a lerakódott salakanyagokat.
  • - A kevés folyadékbevitel, hiszen akkor nem képződik az elszállításhoz szükséges elég nyirokfolyadék.
  • - A laza kötőszövet, mely miatt a nyirokerekből nem távozik a nyirokfolyadék ennek következtében a zsírsejtek összetapadnak.
  • - Megszűnik a mikrocirkuláció, a felületi vénák nem tisztulnak és a szövetek közötti folyadék felgyülemlik.
  • - Kialakul az ödéma, a visszér és innentől kezdve ez nem csak kozmetikai hanem egészségügyi probléma is.

Ezért nagyon fontos ezt a szépészeti kezelést időben, még prevencióként is elkezdeni.

A Stílus Kozmetika legnépszerűbb cellulit kezelései:


*A kezelések kombinációját mindig a szakember (kozmetikus, cellulit-terapeuta) dönti el az első alkalommal történő állapot felmérés során. Figyelembe veszi a kötőszövet állapotát, az elhízás, illetve cellulit fokát és a kontraindikációkat.

Ízelítő kezeléseinkből

1. IPL – a villanófényes technológia

A kezelés során nagyenergiájú fénnyalábot juttatunk a bőr alsó rétegébe, ahol hőenergiává alakulva roncsolja a hajhagymák fehérjéit, radikálisan csökkentve ezzel a szőrnövekedést.

2. Coverderm – a  "láthatatlan" alapozó

A Stílus Kozmetika egy csodálatos termékkel, a Coverderm “láthatatlan” alapozó családdal bővíti palettáját 2010-ben. Új professzionális alapozási technika arcra és testre egyaránt. A cég egyedülálló termékválasztékot kínál a szépségpiacon jelenlevő számtalan alapozó között.

 

Ízelítő kezeléseinkből

A HYAMATRIX® Biobőr kimagaslóan feltűnő esztétikai élményt nyújt, nem csupán harcol az életkorral járó bőrelváltozásokkal, hanem leállítja az öregedési folyamatokat és képes csökkenteni a bőr biológiai korát.